3 причини за разрушаване на брака

Открийте подводните камъни в една връзка, които могат да я съсипят и се пазете от тях
Открийте подводните камъни в една връзка, които могат да я съсипят и се пазете от тях

Дали сте подписали в общината или живеете заедно на семейни начала, ако държите на връзката, на брака и на общото си бъдеще, добре е да знаете опасностите, които ви дебнат по пътя. Някои от тях са очевидни, като изневярата или отчуждението, но други не се набиват толкова много на очи.

Изневярата е най-пагубното за една връзка

Незадоволителният секс или невъзможността да се свържете физически с партньора си, скуката и еднообразието в леглото са в състояние да съсипят всеки брак. В дългосрочен план водят до отчуждение и разочарование. Но повярвайте, отговорът не е в лъжата и изневярата. Живеем в 21 век и ако поговорите помежду си за проблемите, те със сигурност имат своето решение – брачни консултации, посещение при лекар, медикаментозна терапия – ако държите на връзката си и обичате партньора си, ще намерите начин да оправите нещата без да си изневерявате.

Финансовите проблеми

Съвместното съществуване в един дом е трудна работа и без да намесваме парите, но липсата им може да съсипе брака. Определяйте заедно семейния бюджет, оставяйте си суми за собствено харчене, така че никой да не се чувства използван или зависим от другия. Парите не са всичко, много по-важни са разбирателството, обичта и подкрепата. 

Посредствеността и рутината

Вече сте заедно от  много време и еднообразието се е промъкнало тихомълком в ежедневието ви. Не му позволявайте да съсипе брака ви. Организирайте си често малки изненади един на друг – пътуване, вечеря навън, дребни подаръци, които знаете, че другият обича и харесва, любовни бележчици и закачки – всичко което ще ви разсмее, разчувства и няма да позволи на рутината да ви завладее. 

Бракът изиства да инвестирате в него търпение, усилия и разбиране, но си заслужава да положите усилия за този, когото обичате, не мислите ли?

© 2015, informiran.bg