3 романтични местенца в България

Открийте очарователни и разнежващи дестинации, които се намират на нашите 110994 кв.км
Открийте очарователни и разнежващи дестинации, които се намират на нашите 110994 кв.км

Ако душата ви се е затъжила за малко романтика няма нужда да ходите чак в Париж или Венеция, за да я откриете. Представите на всеки човек за това що е романтично са много различни, но все пак, за всекиго може да се намери по нeщичко. Само трябва да потърсите.

Заключете любовта

Купувате катинарче, написвате отгоре името си и това на вашия любим/а и отивате на някой известен мост, където да го закачите. Скрепвате вечната си любов с целувка. Можете да го направите на няколко места в България – в Димитровград, на входа на парк Марица, където ще откриете огромно червено сърце, готово да приюти вашето катинарче. В Пловдив – на моста на гребната база и във Варна, на парапета на панорамната площадка по пътя за квартал „Галата“, също има многобройни романтични доказателства за вечна любов. Мост на влюбените има и в София, до НДК. Така че – тичайте в железарията за катинар.

Вино и любов

Чаша червено вино и камина са в състояние да разтопят всяко женско сърце. В Долината на розите например има много винарни, съчетани с уютни хотелчета. Изкуството за правене на добро вино по тези места датира още от древните траки. Изберете си някое шато, което се издига над лозовите масиви като френски замък, излязъл изпод перото на Александър Дюма, дегустирайте местните вина и се насладете на романтиката, сгушени пред камината.

Зимна романтика

Не, няма да ви говорим за ски писти, а за горещи басейни на открито. Само си представете какво прекрасно изживяване ще е да се потопите в минаралния басейн, а около вас – преспи искрящ сняг. Вълшебно! Ако сте авантюристично настроени, отбийте се в Сепарева баня, Велинград, Сандански, Огняново, Добринище или Костенец. Уверяваме ви, че няма да съжалявате, а разпалените горещи страсти ще охлаждате в снежните преспи наоколо.

Е, каква е вашата представа за романтика?

© 2015, informiran.bg