3 съвета за облекчаване на махмурлука

Или как да се спасите от мъките след празненството
Или как да се спасите от мъките след празненството

Ако не знаете от личен опит, махмурлукът е съвкупност от неприятни симптоми, дължащи се на прекалена консумация на алкохол. Получава се заради обезводняването на организма и ниска кръвна захар. Като резултат получаваме главоболие, гадене, силна жажда, непоносимост към ярка светлина и силен шум, трудна концентрация, умора и виене на свят. Направо чудничко, нали? 

Но ако вече сте го докарали дотам, ето няколко съвета за справяне или поне облекчаване на неприятните последици от веселите купони.

Шкембе чорба

Закуската с шкебме чорба е стар и изпитан метод за справяне с махмурлука. Единственият проблем е, къде да я намерите. Ако все пак знаете местенце, където все още се предлага този елексир за измъчената ви душа – тичайте право там или по-добре ходете полекичка. Ако не се сещате къде сервират добра шкембе чорба, пробвайте да я заместите с маринатата от кисели краставички или кисело зеле.

Кока кола

Известната напитка е била създадена като лекарство против главоболие. Пробвайте да си промиете стомаха и да си избистрите мислите с нейна помощ. Тя ще възстанови част от изгубените течности, ще повиши падналата кръвна захар и ще ви ободри, благодарение на съдържащия се в нея кофеин.

Като стана дума, едно кафе също няма да ви е излишно, но го комбинирайте с чаша вода, за да не се обезводните още повече, тъй като кафето е диуретик.

Ментова тинктура

Пробвайте да облекчите главоболието и замайването с мента – капнете 20-ина капки ментова тинктура в чаша вода и изпийте на екс.

И накрая, няколко съвета, за да не ви се налага да изпробвате дали горните рецепти помагат:

Не пийте на гладно.

Хапнете нещо по-мазничко преди купона.

Поемайте повече течности с алкохола – вода, сокове, сода и т.н.

Най-доброто лекарство против махмулрук е да не пиете много. Второто е времето.

© 2015, informiran.bg