3те най-топли места, които можете да посетите през зимата

Разберете къде можете да избягате от отрицателните температури и снега
Разберете къде можете да избягате от отрицателните температури и снега

Когато поглеждате навън през прозореца, не ви ли се иска да избягате някъде, където слънцето топли, вместо само да свети? Не е нужно да бъде много надалеч. Достатъчно е да бъде в правилната посока – на юг, югозапад.

Канарските острови

Намират се в Атлантическия океан и са на някакви си 100 км от Африка. Канарските острови са една от автономните области на Испания, която ги владее от 1405 година. 7 острова, най-големият от които е Тенерифе. Най-посещаваният от туристи пък е Фуеравентура, заради приказно красивите си плажове и зашеметяващи пустинни области. Тук са заснети и два от епизодите на “Междузвездни войни“. Континентална Африка е само на 90 км. 

Температурите от декември до март се колебаят между 20 и 22 градуса. 

Мадейра

 Архипелагът Мадейра е другото ни сгряващо предложение. Наричат го плаващата градина на Португалия. Климатът му е субтропичен, повлиян от топлия Гълфстрийм. Известен е с прекрасните си пейзажи, спиращите дъха отвесни скали, и с тъмното и сладко вино – мадейра. На острова цари вечен юни – температурите през декември – март са около 20 градуса. Фуншал е столицата на Мадейра – един модерен град, известен с великолепните си хотели, ресторанти и топъл климат през цялата година, а също и като родното място на Кристиано Роналдо.

Казабланка

Най-накрая стигнахме и до Африка. Тя не е чак толкова далече от Европа все пак. Казабланка е най-големият град в Мароко. Разположен е на брега на Атлантическия океан. В представите ни това е един от най-романтичните градове, благодарение на едноименния филм с участието на Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман. Той е станал толкова популярен, че има традиция влюбени от цял свят да идват тук, за да се целунат на брега на океана. Както се казва в едноименната песен: "Целувката е целувка в Казабланка".

Средните температури от декември до март са около 17 - 20 градуса.

Предлагаме да започнете да стягате куфарите за път.

© 2016, informiran.bg