3 части на тялото, за които забравяме да се грижим през лятото

Как да изглеждаме още по-добре по време на лятната си отпуска
Как да изглеждаме още по-добре по време на лятната си отпуска

През лятото полагате специални грижи за тялото си не само, защото ходите с къси поли и панталони, с дълбоки деколтета и голи ръце. Просто слънцето, морската вода, пясъкът и вятърът опъват кожата, изтощават косата. Затова не пропускате да се намажете с хидратиращ крем, да си направите маска за лице и подхранваща маска за коса. Има обаче 3 части на тялото, за които забравя всеки – колената, лактите и ушите. А те също изискват специални грижи. 

Грижа за колената

Красивите женски колене изискват малко, но редовни грижи. Кожата им е малко по-груба, затова им обърнете специално внимание, когато ексфолирате краката си. Не пропускайте да ги намажете с хидратиращ крем след баня. Добре е за лятото да си вземете и крем от невен от аптеката или да си направите домашен и да го носите със себе си. Помага особено при изгаряния, одрасквания и рани. 

Грижа за лактите

Виждали сте вероятно жени – добре облечени, отлично гримирани, с гладка кожа – които имат по едно по-тъмно, сухо петно точно на лактите. Не само, че стои смешно, ами и ако не се вземат мерки по-дълго време, кожата се напуква и започва да боли. 

Ексфолирайте лактите си веднъж седмично. Мажете ги с подхранващ крем всеки ден. Ако се одраскате или нараните, използвайте крем от невен. 

Грижа за ушите

Сигурно защото не ги виждаме, забравяме за тях също както и за лактите. Мажете ушите си с плажно масло, когато тръгнете на плаж, иначе рискувате да изгорят. Не искате да се разхождате първо с яркочервени, а после и с белещи се уши. Ще изглеждате много смешно, а и ще ви сърби и били доста. 

Напомнянето за плажното масло важи и за колената и лактите. Не забравяйте да ги защитите от слънцето. 

© 2015, informiran.bg