3 шедьовъра, които трябва да видите в Париж

Какво да видите извън препоръчваното от туристическите справочници
Какво да видите извън препоръчваното от туристическите справочници

Париж е град, който всеки мечтае да посети. Затова и понякога тълпите туристи са доста, зависи по кое време на годината пътувате. Набележете си предварително какво искате да видите, за да не губите време в чудене на място. Вижте кои са нашите три препоръки: 

Скулптурата „Вратите на ада” на Роден в музей Д’Орсе

Това е една от най-впечатляващите скулптури на Роден. Гигантският къс мрамор представлява наистина вратата на ада и в нея са изсечени фигурите на десетки грешници, които потъват в геената огнена, обвити в дим и пара. Те са триизмерни, всяка фигура със свой характер и лице, а най-впечатляващото е как камъкът е издялан и полиран така, че наистина да изглежда като пара. 

Сакре Кьор

Ослепително бялата църква, кацнала на върха на хълма съвсем близо до Монмартър, е гледка, която ще помните дълго. На тревните площи пред нея обикновено са насядали десетки туристи, но дори това няма да може да ви развали удоволствието. И да не успеете да влезете в Сакре Кьор, непременно я разгледайте и отблизо. 

Съботният сутрешен пазар на Бастилията

Музеите и галериите са безспорно важни, но не пропускайте да видите и някой от местните пазари. Един от най-големите се прави всяка събота на площада на Бастилията. Там ще намерите всичко – антики, дрехи, храни, бижута. Пазарът е голям, весел и шарен. Ще ви хареса. Ако пък сте любители на антиките, можете да посетите пазара, който се прави пред църквата Сен Сюплис. 

В Париж има хиляди чудеса, които да видите. Като например тропическата градина, която се отглежа на изкуствена светлина на гар дьо Норд или пък скулптурата от часовници пред гара Сен Лазар. Музеите и галериите също са пълни с истински съкровища. Не се отчайвайте, че няма да можете да видите всичко. Просто се отпуснете и се наслаждавайте на духа на града. 

© 2014, informiran.bg