5-те най-красиви града в Европа

Вижте кои места в Европа трябва да посетите непременно
Вижте кои места в Европа трябва да посетите непременно

Вярно е, че колкото и да пътувате няма как да посетите всички места, за които мечтаете или поне е доста трудно. Затова вероятно си имате списък на градовете, които задължително искате да видите. Сверете го с нашия топ 5. 

Будапеща

Широки улици, стари сгради с интересна архитектура, зелени паркове, велоалеи, страхотен нощен живот – Будапеща е едно от местата, които наистина трябва да посетите. През деня градът може да ви се стори малко студен, хората не са от най-общителните, а и да бяха, трудно ще се разберете на унгарски (малко унгарци говорят английски или друг чужд език). През нощта обаче уличките, музиката – всичко ще ви очарова. 

Виена

Да посетите Виена след Будапеща е малко рисково. Архитектурата е в един и също стил, но улиците на унгарската столица са доста по-широки. Има вероятност да ви се стори, че виенските сгради ви затискат и задушават. Затова може би е по-добре да отидете първо във Виена. 

Прага

Златна Прага е примамливо място за любителите на приказки и легенди, за феновете на бирата и за меломаните. А може да обедините и трите страсти. Забележителностите можете да разгледате бързо, но за да усетите истинската красота и атмосфера на града, ще трябва просто да се отпуснете и да се загубите по уличките му. 

Рим

„Виж Рим и умри.” е фраза, която трябва да ви говори достатъчно. Всяка плочка и камъче в този град носят стотици години история. Достатъчно е само да зърнете Сикстинската капела или да станете достатъчно рано, за да влезете в Пантеона, докато все още няма посетители. 

Париж, Флоренция, Барселона

В класацията трябваше да има само 5 града, наистина. Но всеки един от тези си заслужава да бъде видян. Затова просто си ги запишете в списъка. И се ориентирайте към покупката на евтини самолетни билети. 

© 2014, informiran.bg